Separatoarele magnetice sunt un element cheie în industrii care ajută în mod eficient la separarea particulelor magnetice și metalice din diverse materiale.

Unul dintre principalele motive pentru care separatoarele magnetice sunt echipamente esențiale în industrii este capacitatea lor de a separa impuritățile nedorite din materiale. În aceste domenii, se întâmplă deseori ca în timpul procesului de fabricație să apară particule metalice sau magnetice într-o anumită etapă a procesului, ceea ce duce la o deteriorare a calității produsului final. De asemenea, acestea asigură faptul că nu există uzură și deteriorare a echipamentelor de producție. Acest lucru prelungește durata de viață și fiabilitatea echipamentelor și reduce costurile de reparații.

Ce este separatorul cu tambur magnetic MB?

Un separator cu tambur magnetic (MB) utilizează un câmp magnetic puternic pentru a capta și a separa contaminanții magnetici din materialele care trec prin el.

Separatorul cu tambur magnetic este alcătuit dintr-un corp cilindric robust. Acest cilindru sau tambur este fabricat din material nemetalic și tinde să fie rezistent la temperaturi ridicate și la coroziune.

Un magnet puternic este instalat în interiorul cilindrului pentru a genera un câmp magnetic puternic.

Apoi, materialul sau materia primă este la suprafața separatorului cu tambur magnetic. Acesta se rotește și, pe măsură ce se rotește, se generează un câmp magnetic care este capabil să capteze foarte eficient particulele sensibile magnetic pe învelișul său, separându-le astfel de material. Particulele captate sunt lipite ferm de suprafața separatorului, în timp ce materialul rămas continuă în procesul de producție.

Separatorul cu tambur este apoi curățat manual sau automat, iar impuritățile sunt îndepărtate.

Avantajele separatorului cu tambur magnetic

Separatorul cu tambur magnetic este foarte eficient în separarea particulelor sensibile din punct de vedere magnetic, rezultând produse finale de înaltă calitate. De asemenea, acest tip de separator nu necesită întreținere sau curățare intensă. Separatoarele cu tambur magnetic sunt potrivite pentru o mare varietate de aplicații de producție și industriale, cum ar fi mineritul, metalurgia, reciclarea, prelucrarea chimică și alimentară.

Curățarea separatorului cu tambur magnetic

În timpul funcționării, contaminanții metalici aderă la suprafața separatorului și trebuie îndepărtați periodic pentru a menține eficiența separatorului.

1. Curățare manuală

Această metodă este cea mai frecvent utilizată, în special pentru separatoarele cu tambur mai mici. Se utilizează unelte speciale, cum ar fi un răzuitor. Această procedură este ușoară, dar necesită ca o persoană autorizată să se ocupe de curățare în mod regulat.

2. Curățare automată

Pentru producția cu funcționare continuă, atunci un separator cu tambur liber cu curățare automată este ideal. Un mecanism programat le îndepărtează și le colectează automat într-un container separat, care trebuie doar scos din când în când. De altfel, puteți vedea acest lucru în animația noastră.

Materialul, care include particulele de fier marcate cu roșu, intră în separatorul cu cutie magnetică MBZ prin deschiderea din partea superioară a separatorului.

Acestea cad pe un tambur magnetic rotativ situat în structura dulapului. La impact, particulele de metal sunt prinse pe tamburul magnetic rotativ.

Atunci când materialul împreună cu particulele metalice ajunge în faza inferioară, materialul cade separat în camera din stânga, iar particulele își continuă drumul. Abia în următoarea fază de rotație acestea se separă și ele de tambur, dar cad într-o cameră separată și distinctă.

Pentru ajutor și consultanță profesională, nu ezitați să contactați MAGSY, cel mai mare producător de separatoare magnetice din Republica Cehă.