Există un număr mare de separatoare magnetice pe piață, dar dacă sunteți specializat într-un proces de fabricație în care lucrați cu amestecuri lichide și alte fluide, atunci ar trebui să alegeți separatorul magnetic MF, cu alte cuvinte, un separator de flux numit și filtru magnetic cu curățare manuală. Acestea sunt cele mai bune și cele mai populare pentru acest tip de producție.

Mediul lichid, care este destinat separării, este fie împins prin separator de presiunea din conductă, fie curge prin separator în flux liber, fără presiune. Acest tip de separator poate fi instalat atât vertical, cât și orizontal în conducta de curgere. Compania noastră folosește nuclee magnetice închise în tuburile de acoperire, ceea ce garantează protecția acestora împotriva efectelor negative ale unui mediu agresiv.

Aceste separatoare se găsesc de obicei în domeniile industriale, în ingineria mecanică, în industria ceramică, chimică și alimentară. Industria alimentară – produse lichide și produse intermediare.

Nu în ultimul rând, contează scopul pentru care doriți să utilizați separatorul de flux. Pe de o parte, poate fi efortul de a preveni deteriorarea tehnologiei de producție de către particule feromagnetice. În acest caz, separatorul este amplasat chiar în timpul prelucrării mediului, în fața unităților tehnologice care trebuie protejate. Apoi poate fi folosit pentru a curăța produsul final. În acest caz, separatorul este plasat la capăt, dar poate fi amplasat de asemenea, în mai multe locuri pe parcursul procesului de producție.

Separatoarele MF sunt fabricate standard din oțel inoxidabil 1.4301. Firma noastră are capacitatea de a produce separatoare și pentru medii acide sau agresive, în funcție de nevoile clienților, în materialele 1.4404 sau 1.4571.

Principiul curățării separatorului magnetic MF cu curățare manuală

Separatorul este format dintr-un corp, o componentă și elemente de legătură. Corpul are forma unui tub și este ferm atașat de țeavă prin intermediul unor elemente de legătură. Separarea în sine are loc în corpul separatorului. Dimensiunea sa se reflectă asupra diferiților factori specifici tipului de producție pentru care se va folosi separatorul. Este nevoie ca debitul mediului separat să nu se reducă, precum și să nu aibă loc o schimbare a condițiilor de funcționare.

Chiar merită folosite separatoarele? Cu siguranță, iată și de ce.

  • Un separator automat de flux a fost folosit într-o companie al cărei nume nu îl menționăm, companie ce produce rulmenți pentru roți. Acest dispozitiv a prelungit durata de viață a emulsiei de prelucrare cu 32 %.
  • Un separator automat de flux dintr-o companie producătoare de arcuri a îndepărtat 3 kilograme de particule de fier (0,75 kg pe zi) în 4 zile și a curățat complet conducta.
  • Într-un caz concret din industria auto, un separator magnetic manual îndepărtează 800 g de particule de fier în 12 ore în timpul producției de inginerie mecanică.

 

Pro odbornou pomoc a konzultaci se proto neváhejte obrátit na největšího výrobce magnetických separátorů v ČR, naši firmu MAGSY.